Tuesday, May 6, 2008

Hitman (2007)


Filem adaptasi dari videogame ini walaupun dari luar nampaknya menarik tetapi... pada aku terlampau gamely. Ini filem Rambo tapi ditukar wajah sikit. Agent 47 ialah seorang pembunuh upahan yang telah dididik untuk membunuh sejak dari kecil lagi. Basically, dia dilatih supaya show no mercy. Apabila seorang gadis enter frame, show no mercy dia cair sikit. Nak pulak awek tu cun dan begitu mudah mendedahkan asetnya. Lain dari tu, Agent 47 ni tak tertembak walau sebutir peluru walaupun berhadapan dengan puluhan musuh (kan macam Rambo). Scene tembak menembak pun takde la menarik sangat cuma filem ni nak bergantung kepada kemachoan Agent 47 tapi pada aku tak macho sangat pun. Plot aku rasa tak penting. Kalau nak buang masa, atau dah takde cerita nak tengok, boleh la tengok filem ni.

SKOR: 5/10


2 comments:

fir said...
This comment has been removed by the author.
Kaboi Tanduk said...

lagi best game dia..hehe