Friday, October 24, 2008

The Happening (2008)

Apsal eh, skrip cerita ni macam kaku je. Sampaikan Mark Wahlberg pun jadi kaku je karektor dia. Ke memang Mark Wahlberg berlakon memang kaku macam tu? Anyway, dialog filem ni macam keras. Rasanya hampir keseluruhan tentang filem ni something wrong. Skrip, dialog, lakonan... kaku je. Yang boleh dipuji cuma probably scene orang jatuh dari bangunan tu. Fuh, memang kena ulang tayang selalu. Apokaliptik habis. Tuan direktor ni macam nak jatuh ke kategori B pulak dah. Last sekali paling happening filem tuan direktor ni, probably The Village. Ada jugak twist kat ending ni, maksudnya twist yang gempak le jugak. Yang ni... adehhh...

SKOR: 5/10

1 comment:

Iron Board said...

aku asa shyamalan ni dah nyanyuk...
filem dia makin lama makin worst.
mungkin dia ni desperate sgt nak buat ulang his magic twist mcm dlm sixth sense dulu...