Saturday, August 23, 2008

Beowulf (2007)

Satu pembaharuan dari segi teknik animasi, iaitu "performance capture". Aku pun tak tau apa bendanya, malas nak explore. Cuma dari segi pandangan mata kasar (dan TV cheapo aku), ianya dalam lingkungan kualiti filem Shrek. Lebih kurang macam tu. Yang outstanding maybe kerana at first, wife aku ingatkan ni orang betul, rupa-rupanya bila dia pandang lagi sekali, eh, animasi rupanya (yeap, dia sibuk buat cheesecake masa tu dan tak berapa minat filem bunuh-bunuh ni). Well, at least ia boleh mengelirukan. Jalan ceritanya OK, diambil dari mitos purba mana ntah pasal sorang pahlawan ni yang boleh bunuh monsters. In the end, dia bunuh monster dalam diri dia sendiri (literally). Not bad.

Skor: 7/10

1 comment:

Kraxpelax said...

Hopefully you will enjoy:
Png Desktop / Laptop Wallpapers
Entirely uncommercial
http://screenfonds.blogspot.com/
Peter Ingestad, Sweden